"FOCUS on DIME" gaat ons nieuwe programma heten van het "GULDEN €URO TRIO". Wie wat bewaard heeft wat.... Dank zij Wiro Jacobs, die destijds bij het jongerenkoor-combo in Cuijk enige tijd de bas bespeelde, de bundel Focus (een uitgave van 'Radio Tele Music, Brussel') heeft bewaard. Met het trio werken we aan Focus 1-2 en 3, Tommy, Love Remembered, House of the King en Sylvia. Dat wordt een leuke mix met onze "DIME"-nrs. Een voorproefje is op zondag 15 oktober te horen bij de 'Elbrimale Musicale' in Huize Bergen te Vught (13.30-17.30u) ... See MoreSee Less

View on Facebook

GULDEN €URO TRIO in de "Nacht van Muzelinck"te Oss!
Zaterdag 24 juni zijn we een van de slot-acts van dit festival (22.30 uur).
We spelen integraal de nummers van de "DIME"-cd aangevuld met o.a. 4 hits van "FOCUS". Aanvang van de avond 19.00 uur, entree €5,- voor volwassenen, kinderen t/m 18 jaar €2,50. Locatie: De Lievekamp & Muzelinck, Raadhuislaan 14-18, Oss.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Gulden Euro Trio meets 'Focus'
Na het succes van de Dime-nrs uit de 70-jaren breiden we ons repertoire verder uit met een 5-tal bekende Focus hits uit de jaren 70. Binnenkort kun je onze versie beluisteren van Focus 1-2 en 3 alsmede Sylvia en Tommy.
... See MoreSee Less

View on Facebook

CD al bijna uitverkocht
Nooit durven dromen dat de 1ste persing van "Paying with Dimes" binnen 14 dagen al bijna aan de man (vrouw) gebracht is. Dat gaat een 2de oplage worden!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Het was een fantastisch geslaagd concert op Slot Tongelaar. Heerlijk gespeeld, grote opkomst (volle bak), CD presentatie en mijn oude speelkameraden waren er ook. ... See MoreSee Less

View on Facebook

TONGELAAR CONCERT van Gulden €uro Trio 19 maart om 15.00 uur!!!
Ondanks een correct persbericht staat het vandaag toch verkeerd in dagblad De Gelderlander: aanvang concert Gulden Euro Trio van morgen is 15.00 uur!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Het Persbericht voor a.s. zondag 19 maart op Slot Tongelaar.
Gulden Euro Trio speelt DIME op slot Tongelaar
Afgelopen vrijdag heeft het Gulden Euro Trio het Dime-project afgerond met een cd-opname in Studio PARS te Milsbeek. Zondag 19 maart om 15.00 uur vormen de Dime-nummers een hoofdbestanddeel voor het laatste slotconcert op slot Tongelaar in Mill. De toegangsprijzen zijn €15,- voor volwassenen, €10,- voor kinderen t/m 18 jaar en kinderen t/m 12 jaar mogen GRATIS komen.
Begin jaren 70 formeerden vier tieners een popgroep. In eerste instantie als begeleidingscombo voor het jongerenkoor om de wekelijkse kerkdiensten op te luisteren in de zgn. ‘beatmis’, maar al spoedig ook om samen eigen muziek te maken. Deze dubbelfunctie resulteerde in de naam: DIME, het Amerikaanse ‘dubbeltje’. De bandleden waren: Bart Caspers (gitaar, trompet), Onno Baardman (basgitaar), Bert Koel † (drums) en Marcel Siebers (toetsen).
In 2016 ontstond het idee om één van de succesnummers van DIME ‘Feelings’ te herschrijven voor het Gulden €uro Trio. Het trio wordt gevormd door: Pip van Steen (fluiten), Andrea Pieper (viool en contrabas) en Marcel Siebers (piano). Door de vele enthousiaste reacties werd besloten ook de overige nummers uit die tijd te herschrijven.
Het probleem was echter dat de originele composities enkel uit het hoofd werden gespeeld en dus nooit op papier zijn gezet. Een oud cassettebandje van het afscheidsconcert op oudjaarsavond 1974 (!) bracht uitkomst om de gespeelde muziek te vertalen naar noten op papier.
Uiteindelijk werden 7 ‘songs’ door Marcel Siebers gereconstrueerd naar 6 vernieuwde composities. Door de enigszins klassieke benadering zijn de werken ook tijdlozer geworden. Twee tracks zijn zelfs ‘gegoten’ in een compositorisch frame waar componisten als Haydn, Mozart en Beethoven mee werkten.
De wilde tienerjaren met DIME zijn hierbij door het Gulden Euro Trio getransformeerd naar volwassen kamermuziek met een knipoog naar het verleden.
... See MoreSee Less

View on Facebook

CD-opname van de DIME-nummers bij Studio PARS zit erop, althans de 'ruwe' versie. Komende dinsdag de finale mix en dan kan er geperst worden. Zondag 19 maart bij het Tongelaar-concert in Mill (15.00 uur) is de presentatie én is de CD voor €10,- te koop! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Het laatste slotconcert van dit seizoen wordt gegeven door het Gulden €uro Trio. Het trio: Pip van Steen (fluiten), Andrea Pieper (viool & Contrabas) en Marcel Siebers (piano) speelt louter eigen composities waardoor het onderscheidt van alle andere kamermuziekensembles. Voor de pauze o.a. een Dime-tribute met 6 voor het G.€.T. gearrangeerde nummers van de voormalige Cuijkse rockband uit de beginjaren '70 waar pianist Marcel Siebers destijds deel van uitmaakte. Na de pauze speelt het G.€.T. een selectie uit de €uro Suite.
Let op: eerdere berichtgeving gaf aan 12 maart 20.00 uur maar is gewijzigd. Het is nu:
ZONDAG 19 MAART, AANVANG 15.00 UUR, SLOT TONGELAAR, MILL
Toegang: € 15,- voor volwassenen; € 10,- kinderen t/m 18 jaar en kinderen t/m 12 jaar GRATIS!
... See MoreSee Less

Slotconcert op Tongelaar

March 19, 2017, 3:00pm - March 19, 2017, 5:00pm

Het laat...

View on Facebook

Leuk en druk bezocht concert gespeeld in het Zalmkerkje te Millingen. De Dime-nrs gingen erin als koek. Heel leuk te ervaren dat de bassist van 45 jaar geleden, Onno Baardman, nu ook getuige kon zijn van 'onze muziek' in deze kamermuziek setting. Na een staande ovatie ging iedereen blij en opgewekt huiswaarts. ... See MoreSee Less

View on Facebook